În anul 2024 va începe execuția lucrărilor la obiectivul de investiții “Amenajare împotriva inundațiilor pârâul Valea Caselor în localitatea Dragoslavele, județul Argeș”, realizat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Lucrările propuse și aprobate a se executa pentru amenajarea cursului de apă Valea Caselor în intravilanul localității Dragoslavele sunt:  regularizarea albiei pe o lungime de 4 km, consolidări de mal din ziduri de piatră (cu o inălțime de 2 metri) pe lungimea de 4 865 de metri, reabilitarea zid si subzidire pe o lungime de 1290 metri, reabilitarea căderilor existente pe o lungime de 5 metri, refacerea a 3 praguri de retenție, 32 de căderi de beton. Pârâul Valea Caselor este afluent de stânga al Râului Dâmbovița, pe teritoriul localității Dragoslavele în Județul Argeș. Amenajarea pârâului Valea Caselor și realizarea unor lucrări de protecție a albiei este necesară pentru punerea în siguranță, reducerea riscului la inundații a comunităților riverane și pentru diminuarea pagubelor produse de inundații în localitate.

Un alt obiectiv de investiții, pentru care în anul 2024 este prevăzută începerea lucrărilor, este

Regularizare Valea Poienarii de Muscel – județul Argeș”. Proiectul are o valoare de 23,2 milioane lei cu TVA. Conform studiului de fezabilitate, în vederea reducerii gradului de risc la inundații și evitarea pagubelor în zonele traversate de Valea Poienari se vor executa: consolidări de mal din zidărie de piatră și beton; lucrări transversale din beton pentru compensarea pantei și menținerea talvegului  albiei (praguri și căderi).

Un obiectiv de investiții, aflat în curs de recepție a lucrărilor în acest an, este reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică la barajul Pecineagu (situat pe cursul superior al râului Dâmbovița), unul dintre cele mai mari baraje pe care Administrația Bazinală de Apă le are în administrare. Au fost înlocuite echipamentele uzate fizic și moral din punctul de transformare.  Lucrarea a constat și în construcția unei linii electrice subterană deoarece linia electrică aeriană necesită frecvente reparații ca urmare a avariilor produse în condiții meteorologice nefavorabile (căderi de arbori, alunecări de teren, etc.). Investiția are o valoare de peste 2,8 milioane lei.

În anul 2023 la obiectivul de investiții Regularizare pârâu Budeasa, comuna Budeasa, zona de debusare în rigola de dig, mal drept acumulare Mărăcineni, județul Argeș au fost realizate protecții de mal în valoare de 1 milion de lei.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea are în administrare și întreținere 52 de lacuri de acumulare (din care 48 permanente și 4 nepermanente),  12 baraje de priză, 18 noduri hidrotehnice,  4 statii de pompare, 218 km îndiguiri, 293 km apărări și consolidări de maluri, 320 km regularizări de albii. Pentru toate aceste obiective ABA AV, prin serviciile de specialitate, propune și asigură execuția de lucrări de investiții, reparații și întreținere pentru exploatarea în condiții de siguranță, la parametrii proiectați.