42 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București – UTCB își desfășoară o parte a programului de practică La Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Timp de două săptămâni, studenții din anul II de la Facultatea de Geodezie, Departamenul de Geodezie și Fotogrammetrie, vor realiza măsurători geodezice în zona barajului și acumulării Râușor.

Prima zi a fost una spectaculoasă pentru tinerii oaspeți care au făcut o călătorie de cunoaștere a construcției hidrotehnice, atât la suprafața cât și in interiorul acesteia. După prezentarea construcției, cu istoricul și datele tehnice, au coborât în galeriile construcției pentru a înțelege cu precizie funcționarea acesteia și ce înseamnă activitățile zilnice de urmărire și întreținere. Ei au fost ghidați și supravegheați de către personalul ABBAV de la barajul Râușor (SGA Argeș).

Construcția este amplasată pe râul Târgului, la 400 de metri mai jos de confluența râului Târgului cu pârâul Râuşor și formează lacul de acumulare cu același nume. Suprafaţa totală a lacului de acumulare este de 190 de hectare iar volumul este de 60 de milioane metri cubi de apă. Principalul rol al amenjarii este alimentarea cu apă a municipiului Câmpulung Muscel (situat la 16 km aval) şi a localităţilor limitrofe. Un alt rol important este de apărare impotriva inundațiilor. Barajul și acumularea se află în patrimoniul și exploatarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.​