Cantități importante de precipitații au căzut în bazinul hidrografic Argeș-Vedea, în intervalul 21-24 august 2022. Ploile cu caracter torențial au depășit pragul critc în 14 zone aflate pe cursurile de apă Vâlsan, Râul Doamnei, Arefu, Dâmboviţa, Râul Târgului, Argeşel, Potop, Bughea, Valea Bădenilor, Pârâul Câinelui, Neajlov, Glavacioc, Cotmeana.

În cele 4 zile, cantitățile de apă au totalizat chiar și 173 de litri pe metrul pătrat (la Bălilești, pe râul Bratia). 155 de litri pe metrul pătrat au căzut în localiatea Lucieni, județul Dâmbovița). La Ciumești (pe Râul Doamnei) a fost măsurată cantitatea de 130 l/mp. La Căpățâneni (pe râul Argeș) și Arefu (pe râul Arefu) au căzut aproape 113 l/mp, iar la Piscani (pe Râul Târgului) și Mioveni (pe Argeșel) s-au înregistrat 116 l/mp. La Mălureni (râul Vâlsan) au căzut 92 l/mp, la barajele Mărăcineni – 86 l/mp, Bascov – 81 l/mp, Budeasa – 72 l/mp, iar la stațiile meteo Pitești – 83,6 l/mp, Târgoviște – 65 l/mp, Alexandria – 48 l/mp. Cele mai mari cantități de apă au căzut în zona nordică a bazinului hidrografic Argeș-Vedea.

Ca urmare, la 49 din cele 60 de stații hidrometrice de monitorizare a rețelei hidrografice, s-a constat creșterea debitelor și a nivelurilor apei.

Aceste cantități au o contribuție importantă la refacerea rezervelor de apă din lacurile de acumulare necesare alimentării populației, irigațiilor, producerii de energie electrică, precum și la refacerea nivelului pânzei freatice (apelor subterane), foarte afectată de seceta prelungită.

Personalul de specialitate al Administrație Bazinale de Apă Argeș-Vedea a monitorizat permanent evoluția fenomenelor pe cursurile de apă. În această noapte spațiul hidrografic Argeș-Vedea iese de sub averizarea hidrologică Cod Galben.