Intervalul 28 mai 2022 ora 14:00 – 30 mai 2022 ora 24:00.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Fenomenele se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice:
Argeş – bazin superior (judeţul Argeş),
Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).

Administrația Națională Apele Române a dispus intensificarea monitorizării cursurilor de apă, activarea formațiilor de intervenție și pregatirea materialelor și echipamentelor din stocurile de apărare. Au fost verificate rezervele de volum de atenuare și au fost dispuse măsuri de pregolire în acumularile din bazinul hidrografic Argeș.

Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea monitorizează evoluția fenomenelor pe cursurile de râu şi în lacurile de acumulare.
Se recomandă autorităților locale și populației să respecte indicațiile IJSU și să evite activitățile în zona cursurilor de apă aflate în zonele avertizarii hidrologice.