Echipa de inspectori a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, au efectuat primele verificări pe cursul râului Cotmeana, în zona comunei Poiana Lacului (județul Argeș), acolo unde au fost descoperite deșeuri animaliere.

Au fost identificate resturi provenite din sacrificarea animalelor (bovine, caprine, ovine) atât în albia cât și pe malul râului. Cantitatea de deșeuri a fost estimată la aproximativ o tonă, împrăștiată pe o suprafață de 100 metri pătrați.

Sub coordonarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, reprezentanții administrației publice locale Poiana Lacului au intervenit în regim de urgență pentru îndepărtarea deșeurilor. La această oră acțiunea de ecologizare este finalizată.

În urma controlului a fost demarată o cercetare comună a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș și Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, cu scopul identificării provenienței resturilor de animale și a celor care se fac vinovați de aruncarea deșeurilor.