Echipa de specialiști a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a efectuat monitorizarea ihtiofaunei în bazinul hidrografic Argeș-Vedea. Scopul activității îl reprezintă inventarierea speciilor de pești din râuri și lacurile naturale și de acumulare, pentru a realiza clasificarea statutului ecologic al corpurilor de apă.

Metodele de prelevare acoperă identificarea taxonomică, numărarea, măsurarea parametrilor biologici ( lungime, greutate,etc.) și examinarea pentru anomalii externe. În același timp, strategia de prelevare oferă informații despre statutul curent al sănătății comunității de pești dintr-un sit dat.

Procedura de capturare este diferită. La secțiunile de lac se utilizează plase științifice cu mărimi diferite ale ochiurilor iar în cazul secțiunilor de râu monitorizarea ihtiofaunei se realizează cu ajutorul aparatului electric de captură reversibilă.

Exceptând peștii necesari examinărilor ulterioare, toate exemplarele sunt eliberate în locul capturării după ce se stabilesc concluziile inventarierii fiecărui punct.