Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a demarat o nouă acțiune de igienizare pe cursurile de apă. Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș intervine pentru îndepărtarea deșeurilor și igienizarea malului drept al râului Doamnei în zona aval baraj Mărăcineni, între calea ferată Golești – Câmpulung și podul de pe DN 7.
În cele două zile de când salariații Apelor Române au început igienizarea, au fost colectate 22,7 tone de deșeuri. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deșeurile menajere, predomină resturile provenite din activitățile de service (dezmembrări) auto, anvelope, părți de caroserie, etc. Față de ultima igienizare (desfășurată în luna martie) în zonă s-a observat și o creștere a cantității de gunoaie. Toate aceste deșeuri sunt un pericol atât din cauza afectării calității factorilor de mediu, cât și din cauza riscului de a crea blocaje în albia râurilor și de a provoca inundații, în perioadele cu debite mari pe cursurile de apă.
Conform planului, până la finalul acestei săptămâni se dorește finalizarea acestei lucrări, dacă vor fi condiții meteo favorabile.
Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, în urma discuțiilor dintre conducerea ABA Argeș-Vedea, prin directorul Bogdan Angelin David și viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan.
Responsabilitatea față de mediu și ape nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ci a fiecăruia dintre noi, prin comportamentul pe care îl avem.