Ape uzate neepurate au ajuns în albia râului Ciorogârla după descărcarea acestora într-un canal limitrof stației de epurare aparținând operatorului de apă și canalizare a orașului Măgurele, S.C. Apă Canal Ilfov S.A. Prin acest canal, apele uzate și neepurate transportate cu o vidanjă au ajuns în gura de evacuare a stației de epurare și apoi în albia râului Ciorogârla. Urme de ape uzate au fost observate și pe malurile râului Ciorogârla.

Vidanja care descărca apele uzate neepurate în canal a fost surprinsă de către inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea (Serviciul Inspecția Bazinală a Apei și Inspecția Teritorială a Apei Giurgiu) în timpul unui control realizat împreună cu reprezentanții Poliției orașului Măgurele.

S.C. Apă Canal Ilfov S.A., deținătoarea canalului, a fost sancționată contravențional cu suma de 40.000 de lei, conform Legii Apelor 107/1996 cu modificările și completările ulterioare. De asemenea i-au fost dispuse ca măsuri obligatorii interzicerea descărcării de ape uzate neepurate și blindarea canalului.