Administrația Bazinala de Apă Argeș-Vedea, prin echipele SGA Argeș, desfășoară lucrări pentru stoparea eroziunilor în zona pragurilor de fund, pe regularizarea Văii Dumirești (comuna Albești, județul Argeș).

Eroziunile au fost amplificate de debitele mari produse în urma precipitațiilor abundente din această primăvară.  Pentru asigurarea secțiunii de scurgere proiectate, pe regularizarea Văii Dumirești au fost necesare lucrări neplanificate, care au fost introduse suplimentar în Programul de Gospodărire a Apelor pentru anul 2023. Aceaste lucrări vor continua și în luna mai.

Regularizarea albiilor este o categorie de lucrări hidrotehnice pentru rectificarea, consolidarea și reprofilarea albiilor minore ale cursurilor de apă.

Lucrări de regularizare a albiilor de sunt acele lucrări care conduc la obținerea unei albii stabile cu scurgere cât mai uniformă și cu variații cât mai mici ale vitezei, astfel încât să nu se producă eroziune de maluri sau talveg (fundul albiilor) și să asigure tranzitarea debitelor de viitură fără inundații.​