Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin toate sistemele de gospodărire a apelor (SGA Giurgiu, SGA Teleorman, SGA Argeș, SGA Ilfov București, SHI Văcărești, SHI Olt) și-a deschis porțile pentru elevii aflați în “Săptămâna verde” și „Școala altfel”.

Doar în perioada 24-28 aprilie peste 900 de elevi de la ciclul primar până la cel liceal ne-au trecut pragul, dar de la demararea acestor programe am fost implicați în activități educative pentru aproape 3500 de copii. Specialiștii ABA Argeș-Vedea le-au fost profesori acestor elevi cărora le-au descifrat activitatea de gospodărire a resurselor de apă în bazinul hidrografic Argeș-Vedea.”– Bogdan David, director Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea.

Ce sunt bazinele hidrografice, construcțiile hidrotehnice (barajele, digurile, regularizările), stațiile hidrometrice, cum măsurăm cantitățile de apă, cum analizăm calitatea apei, ce sunt codurile hidrologice, cum intervenim în cazul inundațiilor dar și al secetelor, ce înseamnă poluarea apei și care sunt efectele ei, cum ne afectează schimbările climatice. Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am abordat în prezentările și lecțiile noastre. “Am deschis porțile laboratoarelor de calitate a apei, dispeceratelor, barajelor pentru ca informațiile să fie însoțite și de demonstrații. Au fost activități noi și suplimentare pentru specialiștii ABAAV, care s-au străduit să le ofere oaspeților informații și amintiri de neuitat.

Și în luna mai, porțile noastre rămân deschise pentru alte sute de elevi care s-au arătat interesați să ne descopere activitatea, să cunoască lumea minunată a apei.