Disconfort termic, vijelii puternice, averse torențiale, grindină și o avertizare hidrologică au fost prognozate de către Administratia Nationala de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru spațiul hidrografic Argeș-Vedea.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa astăzi între 38 şi 40 de grade C.

În intervalul 5 – 6 august vremea va deveni instabilă, cu vijelii puternice, rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și cantități de apă care vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Pentru perioada 5 august 2021 (ora 12:00) – 06 august 2021 (ora 12:00), Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertizare hidrologică cod galben pe râurile:

–        Argeș – bazin superior,

–        Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeș şi Dâmbovița).

În acest context, reamintim populației că îmbăierea în lacurile de acumulare sau în apele curgătoare este periculoasă din cauza malurilor abrupte și a curenților puternici, a precipitațiilor căzute în amonte sau a debitelor mari evacuate controlat din lacurile de acumulare prin funcționarea hidrocentralelor ca urmare a programului normal de uzinare.

Personalul de specialitate al Administraíei Bazinale de Apă Argeș-Vedea monitorizează 24 de ore din 24 evoluția situației hidrometeorologice din bazinele vizate de avertizare.